«Αλλιώτικα» κεφτεδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου και ρύζι

Υλικά (για 5 άτομα):

500 g bali μακρύκοκκο ρύζι
15 κεφτεδάκια
100 g μπέικον σε κομμάτια
750 g μείγμα λαχανικών
200 g ζωμός λαχανικών
250 g ντοματάκι κονκασέ
150 g λιωμένο τυρί
50 g μέλι
250 g σάλτσα μπάρμπεκιου
αλάτι
5 λουκάνικα πεπερόνι

 

Προετοιμασία:

Προετοιμάστε το ρύζι μακρύκοκκο Bali σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τηγανίζετε το μπέικον στο τηγάνι, προσθέστε το μείγμα λαχανικών και τα αφήνετε να τηγανιστούν. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, το ντοματάκι κονκασέ, το λιωμένο τυρί, το μέλι και τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Ρίχνετε τα κεφτεδάκια στο μείγμα και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι. Σερβίρετε το ρύζι με τα κεφτεδάκια και γαρνίρετε εάν θέλετε με λουκάνικα πεπερόνι.