Ζυμαρικά με μανιτάρια & σπανάκι

Υλικά:

  • 340 g ζυμαρικά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • 1 φλυτζάνι κρεμμύδι κομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 4 φλυτζάνια κομμένα μανιτάρια Lutece
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 2 φλυτζάνια φρέσκο σπανάκι, πλυμένο καλά και κομμένο
  • 12 φλυτζάνι φρέσκο βασιλικό κομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία:

  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, μαγειρεύουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το θυμάρι σε λάδι για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια, σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε το σπανάκι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνεται.
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μαγειρεμένα ζυμαρικά & ρίχνουμε από πάνω τη φρέσκια παρμεζάνα.

Πηγή: www.food.com