Κοτόπουλο Λεμονάτο με ρύζι

ΥΛΙΚΑ:

  • 1,5 κιλό κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. άσπρο κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κιλό ρύζι Bali

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Στίβουμε τα λεμόνια και βάζουμε στις 2 λεμονόκουπες αλατοπίπερο και τρίβουμε με αυτές το κοτόπουλο.
  2. Κόβουμε το σκορδάκι σε κομμάτια, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κοτόπουλο και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
  4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του ενός λεμονιού, το κρασί και τη μουστάρδα, περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40′ οπότε κι έχει πιει σχεδόν όλα τα υγρά του.
  5. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού που μας έχει περισσέψει.
  6. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε περιχύνοντας το ρύζι με τη σάλτσα από το κοτόπουλο.