Κοτόπουλο με δεντρολίβανο, σπαράγγια & αρωματισμένο ρύζι μακρύκοκκο Bali!

Υλικά (για 5 άτομα):

75 ml ξηρό λευκό κρασί
5 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουτ. σούπας σόγια sauce
1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
7-8 (ca. 850 g) στήθος κοτόπουλου
270 g Bali Ρύζι Μακρύκοκκο
550 ml ζωμό κοτόπουλου
20 σπαράγγια
1-2 κουτ. γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1-2 κουτ. γλυκού λεμονοπίπερο
λάδι για τηγάνισμα
μαύρο πιπέρι και αλάτι
φέτες λεμονιού

 

Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε το κρασί, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Βράζουμε το ρύζι. Παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου από τη μαρινάδα και κρατάμε τη μαρινάδα. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι για περίπου 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ένα λεπτό. Βράζουμε τα σπαράγγια για περίπου 5 λεπτά σε νερό. Κόβετε σε κομμάτια τα στήθη κοτόπουλου. Ρίχνουμε στο ρύζι και τα σπαράγγια το αλάτι, τις φλούδες λεμονιού, λεμονοπίπερο, προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ρύζι με τα στήθη κοτόπουλου και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.