Λεμονάτο Πιλάφι με Μανιτάρια

Υλικά:

  • 500ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300g μανιτάρια κομμένα Lutece
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 200g ανάμεικτο ρύζι basmati rice και αγριόρυζο Bali
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 6 κουτ. σούπας κρέμα τυρί με σκόρδο και μυρωδικά

Προετοιμασία:

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ζωμό λαχανικών σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στη συνέχεια, μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει – προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη αν αρχίζει να στεγνώνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο του ζωμού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε το ρύζι με τη μισή ποσότητα από το σχοινόπρασο και το τυρί και κατόπιν σερβίρουμε το ρύζι  ρίζνοντας από πάνω το υπόλοιπο σχοινόπρασο και το τυρί.

Πηγή: www.bbcgoodfood.com