Πένες με μανιτάρια, ελιές και ρόκα

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πένες
360 γρ. μανιτάρια Lutece
40 γρ. ροδέλες ελιάς
1 κρεμμύδι
60 ml λευκό κρασί
150 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
80 γρ. baby ρόκα
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πέννες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 10-11 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά,σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια σοτάρουμε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, συνεχώς, για να μην πάρει χρώμα.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τις ελιές, τις βρασμένες πένες, την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις πένες με τα μανιτάρια με την baby ρόκα από πάνω.

Πηγή: chefonair.gr (Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου)