Πένες με πικάντικη σάλτσα τόνου

Φτιάξε κι εσύ τη συνταγή του Masterclass με τον Βαγγέλη Δρίσκα, που προβλήθηκε στο ΣΚΑΙ, με τον τόνο Geisha και κρουτόν Leimer:

Υλικά:

  • Πένες – 1 πακέτο
  • Τόνος σε ηλιέλαιο GEISHA – 2 κουτιά
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1
  • Σέλερι ψιλοκομμένο – 2 κλωναράκια
  • Αγγουράκια κάπαρης – 1 κουτ. σούπας
  • Ελιές χωρίς κουκούτσι – 12
  • Καυτερή σάλτσα – 1 κουτ. γλυκού
  • Ελαιόλαδο
  • Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
  • Τομάτες baby – 500 γρ.
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος – ½ ματσάκι
  • Κρουτόν LEIMER – 1 κουτί
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σέλερι μαζί με τον πολτό σκόρδου. Προσθέστε τις baby τομάτες, τη καυτερή σάλτσα, τα αγγουράκια κάπαρης κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, τις ελιές και λίγο ανθό αλατιού. Στραγγίστε τον τόνο από το λάδι του και ρίξτε τον στη σάλτσα.Προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Σερβίρετε στα πιάτα και γαρνίρετε με τα κρουτόν τριμμένα. Συνοδέψτε αυτή τη ξεχωριστή μακαρονάδα με παγωμένη μπύρα με θαλασσινό νερό.

Δες αναλυτικά τη συνταγή εδώ «Πένες με πικάντικη σάλτσα τόνου»!