Ρύζι με σάλτσα από μανιτάρια
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη σάλτσα:
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα Lutece
- 2 κούπες του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κούπα τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 κρεμμύδι
- Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο, πάπρικα γλυκιά
- Λίγο λάδι
Για το ρύζι :
- 1 κούπα του τσαγιού ρύζι Bali
- 2 ½ κούπες του τσαγιού νερό
- Λίγο λάδι
- Αλάτι (και ό,τι μπαχαρικό θέλουμε)
Πώς θα το μαγειρέψουμε:
Σάλτσα:
- Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στο λάδι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι,σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά..
- Όταν μαραθούν ρίχνουμε και το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μαζί με μια κούπα νερό.
- Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρύζι Bali:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι, το λάδι, το νερό ( καυτό ) και τα καρυκεύματα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό.
- Το βάζουμε σ’ενα μπολ και με προσοχή το αδειάζουμε στο πιάτο.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα
Καλή μας όρεξη!