Ρυζοσαλάτα νισουάζ με τόνο

Φτιάξε κι εσύ τη συνταγή του Masterclass με τον Βαγγέλη Δρίσκα, που προβλήθηκε στο ΣΚΑΙ, με τον τόνο Geisha και το Ρύζι Bali:

Υλικά

  • Μακρύκοκο ρύζι parboiled BALI – 500 γρ.
  • Τόνος σε ηλιέλαιο GEISHA – 2 κουτιά
  • Αυγά – 4 βρασμένα
  • Φασολάκια ή γλυκός αρακάς – 300 γρ.
  • Τοματίνια – 1 κουτί
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός – 2 κουτ. σούπας
  • Ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι – 12
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε το. Ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να κρυώσει. Βράστε τα φασολάκια ή τον γλυκό αρακά σε αλατισμένο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, τις ελιές σε μικρότερα κομμάτια και τα αυγά σε τέταρτα. Στραγγίστε τον τόνο από το λάδι του. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ρύζι με τα φασολάκια, τα τοματίνια, τις ελιές, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε ρίχνοντας επάνω απο το ρύζι τον τόνο, τα αυγά και τον μαϊντανό.

Δες αναλυτικά τη συνταγή εδώ «Ρυζοσαλάτα νισουάζ με τόνο»!