Ρύζι Basmati με λουκάνικα Thueringer

Υλικά (για 5 άτομα):

600 g bali Basmati Ρύζι
2-3 Thueringer λουκάνικα (ή οποιαδήποτε άλλα)
2-3 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια
2-3 l ζωμό βοδινού
5 κουτ.σούπας άσπρο κρασί
5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
100 g παρμεζάνα
βούτυρο
κάρυ σε σκόνη
βότανα της επιλογής σας

Προετοιμασία:

Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα τηγανίζετε στο βούτυρο. Αφαιρέστε την πέτσα από τα λουκάνικα και τα τηγανίζετε μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέστε το ρύζι και το τσιγαρίζετε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Προσθέστε το λευκό κρασί και λίγο από το ζωμο έως ότου το ρύζι να καλύπτεται ελαφρώς. Ρίχνετε το κάρυ σε σκόνη. Προσθέστε σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό. Όταν το ρύζι θα είναι έτοιμο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και λίγο βούτυρο. Πασπαλίστε με βότανα της επιλογής σας.
Σβήστε τη φωτιά και το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά στο καυτό τηγάνι.