Σουφλέ με μανιτάρια και μπρόκολο

Υλικά:

3 κουτ. σούπας βούτυρο, εξτρα βούτυρο για το πυρέξ
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 g μανιτάρια κομμένα Lutece
1/4 φλυτζάνι κρεμμύδια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι ζωμού κοτόπουλου
1 συσκευασία κατεψυγμένο ψιλοκομμένο μπρόκολο
2 φλυτζάνια μείγμα τριμμένων τυριών
3 φλυτζάνια μαγειρεμένο ρύζι μακρύκοκκο bali
Αλάτι και φρεσκότριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220oC. Αλείφετε το πυρέξ με βούτυρο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνετε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει το χρώμα και να φτιάξετε μία κρέμα. Η κρέμα πρέπει να μοιάζει με το χρώμα του φυστικοβούτυρου. Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν, την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέστε το μπρόκολο, 1 φλιτζάνι του τυριού και το ρύζι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, μεταφέρετε το μείγμα στο πυρέξ και από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσαφί χρώμα, περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: www.foodnetwork.com