Στήθος κοτόπουλου με ξύδι βαλσάμικο και σκόρδο

Υλικά (για 4 άτομα):

Προετοιμασία:

  1. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο αλάτι και πιπέρι. Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα στεγνώνουμε. Ρίχνουμε στο αλεύρι αλάτι και πιπέρι και πανάρουμε τα στήθη κοτόπουλου στο μίγμα αλευριού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά (περίπου 3 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο. Γυρίζουμε τα στήθη κοτόπουλου και ρίχνουμε τα μανιτάρια από πάνω τους. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα, κουνώντας το τηγάνι και ανακατεύοντας τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, κατόπιν, προσθέτουμε το ξύδι, το ζωμό και το θυμάρι. Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια  προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, γυρίζοντας συχνά το κοτόπουλο ώστε να μην κολλήσει.
  3. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια ζεστή πιατέλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τη σάλτσα, έχοντας αφαιρέσει το καπάκι από το τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 7 λεπτά. Ρίχνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το φύλλο δάφνης. Τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα μανιταριών πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Πηγή: allrecipes.com