Τηγανητό ρύζι με γαρίδες και καλαμπόκι

Φτιάξε κι εσύ τη συνταγή του Masterclass με τον Βαγγέλη Δρίσκα, που προβλήθηκε στο ΣΚΑΙ, με το Ρύζι Bali!

Υλικά

  • Ρύζι parboiled BALI – 500 γρ.
  • Καλαμπόκι KINGSWAY – 1 κουτί
  • Κόκκινη πιπεριά – 1
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια – 2
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ – 1 κουτ. σούπας
  • Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
  • Σόγια σος – 2 κουτ. σούπας
  • Γαρίδες – 400 γρ.
  • Ηλιέλαιο
  • Φρέσκος κόλιαντρος για το σερβίρισμα
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε το. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά πριν συνεχίσετε με την παρασκευή του τηγανητού ρυζιού. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ηλιέλαιο το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέστε τις γαρίδες ψιλοκομμένες και τον πολτό σκόρδου. Μετά από 2-3 λεπτά, ρίξτε το βρασμένο ρύζι, τη σόγια σος, τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Δες αναλυτικά τη συνταγή εδώ «Τηγανητό ρύζι με γαρίδες και καλαμπόκι»!