Τηγανιτό Ρύζι με γαρίδες

Υλικά:
  • 1 1/2 φλυτζάνι Ρύζι Μακρύκοκκο Bali
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 φλυτζάνι φύτρες φασολιών
  • 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 1/2 φλυτζάνι μισό-μαγειρεμένες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
  • 1/4 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

Προετοιμασία:

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να κρυώσει.
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ για 2 λεπτά. Όταν το τηγάνι ή γουόκ είναι ζεστό, ρίχνετε το φυτικό έλαιο, τις φύτρες φασολιών και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
  3. Ανακατεύετε το κρύο ρύζι και τις γαρίδες και μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε.
  4. Ανακατεύετε τα πράσινα κρεμμύδια, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο. Μαγειρεύετε για άλλα 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα αυγά να μαγειρευτούν καλά και να αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.

Πηγή: www.allrecipes.com