Ψαρόσουπα με λαχανικά και ρύζι Bali

Υλικά (για 5 άτομα):

125 g bali ρύζι μακρύκοκκο
250 g ψάρι π.χ. σολωμό χωρίς δέρμα
2-3 ματσάκια μαϊντανό
2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
250 g γαρίδες
1 πράσο
190 g σέλινο
1-2 κρεμμύδια
3-4 ντομάτες
2-4 κουτ. σούπας λάδι
900 ml ζωμός λαχανικών
300 ml χυμό ντομάτας
αλάτι και πιπέρι

 

Προετοιμασία:

Βράζετε το ρύζι μακρύκοκκο Bali σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε το ψάρι σε κομμάτια και το πασπαλίζετε με το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες και αφαιρείτε το μαύρο έντερο. Πλένετε και στεγνώνετε τις γαρίδες. Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε το πράσο σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους τα κρεμμύδια, καθαρίστε τις ντομάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, προσθέστε τα πράσα και το σέλινο και τα αφήνετε να τηγανιστούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το χυμό ντομάτας. Προσθέστε το ψάρι και τις γαρίδες στη σούπα και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τους κύβους ντομάτας περίπου 3 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος. Ρίξτε στη σούπα αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ρύζι μακρύκοκκο Bali στη σούπα και το αφήνετε για λίγο να βράσει. Πλένετε και στεγνώνετε το μαϊντανό, ψιλοκόβετε τα φύλλα και πασπαλίστε τη σούπα. Ρίχνετε πάλι αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.