Λεμονάτο κοτόπουλο με σως μανιταριών

Υλικά:

Προετοιμασία:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
  2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα γυάλινο πυρέξ 20εκ. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο πυρέξ και καλύψτε κάθε πλευρά με λάδι. Περιχύνετε το χυμό 1/2 λεμονιού πάνω από κάθε στήθος κοτόπουλου. Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι και τοποθετήστε μια φέτα λεμόνι πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου.
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μην είναι ροζ στο κέντρο για 30 έως 40 λεπτά.
  4.  Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν καφέ, περίπου 6 λεπτά.  Πασπαλίστε το αλεύρι πάνω από τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας για να δημιουργηθεί μία πηχτή σάλτσα. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει, προσθέτοντας λίγο ή περισσότερο ζωμό μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα. Προσθέστε στο τέλος φρέσκο μαϊντανό και περιχύνετε  τα ψημένα στήθη κοτόπουλου με τη σάλτσα

Πηγή:www.allrecipes.com