Κεφτεδάκια τόνου με ανάμεικτη σαλάτα με κρουτόν

Φτιάξε κι εσύ τη συνταγή του Masterclass με τον Βαγγέλη Δρίσκα, που προβλήθηκε στο ΣΚΑΙ, με τον τόνο Geisha και κρουτόν Leimer:

Υλικά:

  • Πατάτες βρασμένες – 1 κιλό
  • Τόνος σε νερό GEISHA – 2 κουτιά
  • Αυγά – 2
  • Καρότο τριμμένο – 1
  • Σέλερι ψιλοκομμένα – 2 κλωναράκια
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αλεύρι για κάθε χρήση
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης

Σαλάτα φατούς:

  • Πράσινα ανάμεικτα σαλατικά – 300 γρ.
  • Μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι  – 2 κουτ. σούπας
  • Βαλσαμικό ξίδι με μέλι  – 2 κουτ. σούπας
  • Σούμακ  – 2 κουτ. γλυκού
  • Κρουτόν LEIMER – 1 κουτί
  • Ντομάτα – 1
  • Αγγούρι – 1
  • Πιπεριά – 1 κόκκινη και 1 κίτρινη
  • Καρότο – 1
  • Κρεμμύδι – 1 ξερό
  • Ελαιόλαδο – 6 κουτ. σούπας
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τις πατάτες και πολτοποιήστε τες όσο είναι ζεστές. Στραγγίστε τον τόνο από το νερό του. Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, τον τόνο, τα αυγά, το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι. Αλατίστε και ζυμώστε το μείγμα. Πλάστε τα κεφτεδάκια και περάστε τα από το αλεύρι. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα. Βγάλτε τα με μία τρυπητή κουτάλα, αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σερβίρετε τα ζεστά. Συνοδέψτε τα με σαλάτα φατούς.

Σαλάτα φατούς

Ξεπλύνετε, καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα σαλατικά και τα λαχανικά. Βάλτε τα σε ένα μπολ και αλατίστε τα ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ ξεχωριστά ετοιμάστε τη βινεγκρέτ. Χτυπήστε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, το σούμακ και πολύ λίγο αλάτι. Ρίξτε το ντρέσσινγκ στα σαλατικά και ανακατέψτε. Σερβίρετε με τα κρουτόν.

Δες αναλυτικά τη συνταγή εδώ «Κεφτεδάκια τόνου»!