Ομελέτα με ρύζι και λαχανικά

Υλικά:

    • 200γρ. ρύζι parboiled Bali
    • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
    • 1 καρότο ψιλοκομμένο
    • 1 πράσο ψιλοκομμένο
    • φύλλα από 200γρ. σπανάκι, χοντροκομμένα
    • 100γρ. αρακά βρασμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • 100γρ. μπύρα
    • 600γρ. ζωμό λαχανικών
    • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι

Για την ομελέτα

  • 8 αβγά
  • 2-3 κλωνάρια άνηθο
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
  • κεφαλοτύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το ρύζι: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε τα λαχανικά και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με τη μπίρα και την αφήνετε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Τέλος, ρίχνετε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύετε και αφήνετε το ρύζι σκεπασμένο για 15-20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Ρίχνετε και τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την φωτιά.

Για την ομελέτα: Σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι και χτυπάτε για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζετε το μείγμα των αβγών σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια σκορπάτε ομοιόμορφα το ρύζι από πάνω. Ρίχνετε και τα κλωνάρια των μυρωδικών, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει η ομελέτα, γυρνώντας την μια φορά από την άλλη πλευρά.

Πηγή: olivemagazine.gr