Πολύχρωμο Ρύζι

Υλικά:

  • 100g ρύζι basmati ή μακρύκοκκο Bali
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ½ αγγούρι, χωρίς σπόρια και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 6 αποξηραμένα βερύκοκα, κομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ψημένους κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι

Προετοιμασία:

Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζουμε, το πλένουμε και το στραγγίζουμε ξανά. Ανακατεύουμε την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το τριμμένο καρότο, τα αποξηραμένα βερύκοκα και τους ψημένους κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους. Περιχύνουμε πάνω με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού!

Πηγή: www.bbcgoodfood.com