Ρυζοσαλάτα ταμπουλέ

Φτιάξε κι εσύ τη συνταγή του Masterclass με τον Βαγγέλη Δρίσκα, που προβλήθηκε στο ΣΚΑΙ, με το Ρύζι Bali!

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • Ρύζι μακρύκοκκο parboiled BALI – 500 γρ.
  • Καλαμπόκι KINGSWAY – 1 κουτί
  • Κρεμμύδι – 1 ξερό
  • Ντομάτες – 2
  • Αγγούρι – 1
  • Πράσινη πιπεριά – 1
  • Μαϊντανός – 1 ματσάκι
  • Κλωναράκια δυόσμος – 4-5
  • Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι σε 1,25 λίτρα αλατισμένο νερό. Αφήστε το να κρυώσει για να ετοιμάσετε τη σαλάτα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά, προσθέστε το καλαμπόκι, αλάτι και ανακατέψτε.

Ετοιμάστε το ντρέσσινγκ:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατέψτε τα λαχανικά με το ρύζι και το ντρέσινγκ και σερβίρετε στα πιάτα.

Δες αναλυτικά τη συνταγή εδώ «Ρυζοσαλάτα Ταμπουλέ»!