Κις Λορέν με Μανιτάρια, Σπανάκι & Μπέικον

Υλικά:

  • 1 πίτα (για ταψί διαμέτρου 22 ή 25εκ.)
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 230g μπέικον, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κούπες κομμένα μανιτάρια Lutece
  • 2 κούπες φρέσκο σπανάκι, κομμένο και να το έχετε στεγνώσει πολύ καλά
  • 12 κουτ. σούπας κόλιανδρο
  • 14 κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί cheddar, χωρισμένο σε 2 μέρη
  • 170g τυρί κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα

Προετοιμασία:

  • Πριν βάλετε την πίτα στο ταψί, πασπαλίστε τον πάτο με 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά (αυτό θα βοηθήσει να απορροφήσει οποιαδήποτε παραπάνω υγρασία).
  • Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα, αφαιρέστε με τρυπητή κουτάλα, το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνετε στην άκρη.
  • Με 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος του μπέικον, σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι όλο το υγρό που απελευθερώνεται από τα μανιτάρια να εξατμιστεί και προσθέτετε το σπανάκι. Μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί λίγο το σπανάκι, προσθέστε το μπέικον, τον κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε (θυμηθείτε ότι υπάρχει αλάτι και στο τυρί που θα προσθέσετε). Τοποθετήστε στην πίτα το μείγμα και από πάνω πασπαλίζετε με 1 1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ.
  • Χτυπάτε μαζί το τυρί κρέμα, τα αυγά και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και προσεκτικά περιχύνετε την κις. Ανακινήστε απαλά την κις ώστε να διανεμηθεί παντού η κρέμα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, ή μέχρι η κις να πάρει χρυσό-καφέ χρώμα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί 10 λεπτά πριν γίνει η πίτα (τοποθετήστε την πίτα απευθείας στον πάτο του φούρνου για τα τελευταία 10-15 λεπτά του ψησίματος για να αποκτήσει τραγανή κρούστα). Αφήστε να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν σερβίρετε την κις λορέν.

Πηγή: www.food.com