Τοστ με τόνο και ψητά λαχανικά

Υλικά:

Για τα ψητά λαχανικά

  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη στα 4
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στα 4
  • 250 γρ. φασολάκια βρασμένα, κομμένα στην μέση
  • 200 γρ. μανιτάρια μέτρια κομμένα στην μέση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 80-100 γρ. βούτυρο
  • 12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 400 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος Geisha

Εκτέλεση:

Για τα ψητά λαχανικά

  • Σε ένα μεγάλο μπoλ προσθέτουμε τις πιπεριές, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, το ελαιόλαδο, το αλάτι-πιπέρι, το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σoτάρουμε τα λαχανικά μας σε 2 δόσεις για 5-6 λεπτά μεχρί να καραμελώσουν.
  • Σβήνουμε με το βαλσάμικο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σερβίρισμα

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το τυρί κρέμα, μπούκοβο, ξύσμα, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού από το βούτυρο στο τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί, φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες φέτες.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τις 12 φέτες ψωμί.
  • Αλείφουμε την κάθε φέτα από την πάνω πλευρά με ένα κουταλάκι του γλυκού απο το μείγμα τυριού.
  • Προσθέτουμε 30 γρ. τόνο και ψητά λαχανικά.
  • Φτιάχνουμε 4 σάντουιτς από 3 φέτες ψωμί το κάθε ένα.

Πηγή: akispetretzikis.com